Over ons Hoe kwam dit allemaal tot stand?

Het Alkmaars Koffiehuis

Sinds 2014 is de deur van het Alkmaars Koffiehuis geopend. De initiatiefnemers misten in Alkmaar een dag/avondcafe met een huiselijke sfeer. Een plek waar je alleen, met familie of vrienden kan zitten en iets kan drinken en eten. Met betaalbare koffie en taart, waar je de krant kunt lezen, je huiswerk afmaakt op je laptop of een potje scrabble speelt.  Toen het geschikte pand zich aandiende, viel alles op zijn plek. Een prachtig nieuw pand in historische stijl met een uitnodigende en open sfeer. De gezelligheid van de zaterdagmarkt voor de deur past erg goed bij de filosofie van laagdrempeligheid en betaalbaarheid van het Alkmaars Koffiehuis.

Ook organiseren wij regelmatig activiteiten op muzikaal gebied, een spelletjes-avond of bijvoorbeeld een bierproeverij of brouwworkshop en verder pubquizen en popquizen en af en toe nodigen wij gastkoks uit die heerlijke maaltijden koken. Initiatieven van gasten zijn welkom. Zie ook de agenda op facebook.

Op de donderdagen hebben we een daghap en verder kan je bij ons in de avonden soep, pannenkoeken of een camembert kaasfondue eten.

Het Alkmaars Koffiehuis is te huur voor verjaardagen, feesten, borrels etcetera. Ook in combinatie met eten. Neem telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

We nodigen je graag uit om eens een kijkje bij ons te komen nemen onder het genot van een hapje of een drankje.